5. jul. 2014

Når stikket trækkes ud, og sommeren skal nydes

Mon ikke vi alle kan blive enige om, at sommer og sommerferie på et vist plan handler om at opnå en form for afveksling ift. hverdagen. Nogle går et gear op i ferien, med fart over feltet(!) - andre går et gear ned, og søger en ferie i et lavere tempo, end det hverdagen normalt byder på.
Der skal ikke skabes tvivl om, at når g-uldpigerne går i feriemode - så er vi tilhængere af sidst nævnte - men vi tager skridtet længere - og trækker, bogstaveligt talt, stikket ud...

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi begge har et brændende hjerte for historie, og uden denne passion have pigerne aldrig mødt hinanden, og dermed intet (g)uld!
Louise har en naturlig tilgang til det via sin uddannelse og arbejde som arkæolog, mens Anne har brugt det, som et afbræk fra designverdenen - og begge har vi fundet stor inspiration, som kan bruges op til vor tid - både i form af håndværk, "designs" og i levemåder.

Men hvorfor vælger man at træde ud af sine Converse sko a la 2014, for at trække i et par håndlavede lædersko a la år 1350? Ja - det kan virke mærkværdigt at gå tilbage i tiden. At lade som om man lever i en anden tidsalder - men reelt findes der ikke noget mere naturligt, når man først har prøvet det.
I foråret skrev forfatteren Maise Njor en artikel om sin sommerferie sidste år, hvor hun i en uge var viking i Lejre med sine tre piger - en sommerferie, som var den bedste de nogensinde haft.... Man træder nemlig ind i en verden, hvor det er muligt at trække stikket - skulderne sænkes fuldstændig - uret går i stå, og dagen får et naturligt flov efter behov - børnene finder igen lykken ved en bue og pil - og ikke mindst møder man utrolig mange spændende mennesker, og det er en fornøjelse at formidle en svunden tid videre for de besøgende.

Har du lyst til at få en bid af fortiden, samtidig med at du kan røre lidt (g)uld?
Så kom forbi Voergaard slot - Nordjylland - lørdag d. 12 juli - søndag d. 20 juli. Anne tager afsted med sin familie, og med sig har hun en bod fyldt med g-uld - gode garntilbud - plantefarvet stof - broderigarn, samt farvegryder til masser af farveprojekter til hele ugen.

Markedet er utrolig hyggeligt, og der er masser at se for både store og små. Så mangler I et udflugtsmål i ferien - så "pak familien", og kom op og få et skud middelalder :)
Og hvem ved - måske ryger der lidt (g)uld med hjem i kurven.... ;)

Læs mere om markedet Middelalderdage på Voergaard her.






1 kommentar: